Wat tickets betreft maken we een onderscheid tussen voorschottickets en verkoop- of kastickets. Voorschottickets worden gericht aan de algemene klant van de betalingen, en Verkooptickets aan de algemene klant van de verkopen. Deze klanten kunnen worden ingesteld in de firma-instellingen. Alle tickets worden opgenomen op de afdruk van de dagontvangsten.

Voorschottickets

Voor betalingen bij een verkoop waarvan nog niet meteen een factuur zal worden gemaakt, is het mogelijk om een voorschotticket te maken. Dit voorschotticket kan je beschouwen als een betalingsbewijs. Voorschottickets kunnen worden aangemaakt door in de verkoopfiche te kiezen voor de Factuur/ticket en vervolgens voor de optie Voorschot onder de titel Voorschotticket, of door in het menu te kiezen voor Betaling zonder factuur/ticket. Via dit laatste scherm krijg je een overzicht van alle betalingen die zijn verbonden aan een verkoop, maar nog niet aan een ticket of factuur. Wanneer je uit dit overzicht een regel selecteert, krijg je de keuze om van die betaling een voorschotticket of -factuur te maken, of de betaling af te punten aan een bestaande factuur.

Wanneer er bij het afsluiten van een verkoop een verkoopfactuur wordt gemaakt, zal de waarde van die factuur gelijk zijn aan de totale waarde van de verkoop. Een voorschotticket wordt dus in tegenstelling tot een voorschotfactuur niet automatisch in mindering gebracht bij de verkoop. Om er dus nog voor te zorgen dat het bedrag van het voorschot niet tweemaal wordt bijgeboekt, moeten we het voorschotticket nog tegenboeken. Dat kan door in het menu te kiezen voor Tegenboeking voorschottickets of door in het dashboard van de afsluitingen onder Afsluiten periode te klikken op de tegel Tegenboeking voorschottickets.

Verkooptickets

Voor verkopen waarvan alle artikelen in voorraad zijn, waarvoor de klant het volledige bedrag heeft betaald en die volledig kunnen worden geleverd, zoals het geval is bij een toonbankverkoop, is het mogelijk om een kasticket te maken. Dit kan door in een verkoop in het rechtermenu te klikken op de knop Factuur/ticket en vervolgens op de knop Verkoop onder de titel Verkoopticket, of door in een verkoop in het rechtermenu te klikken op de knop Kasticket. Deze knop zal enkel verschijnen bij een verkoop waarvan alle artikelen op voorraad zijn, die volledig is betaald en waarvan de datum ook de huidige datum.