Artikelen > Standaardtabellen > Conditietabel


Onder deze rubriek kan je nieuwe aankoopcondities aanmaken. Met deze aankoopconditie kan je de bruto-aankoopprijs omrekenen naar de adviesverkoopprijs aan de hand van een coëfficiënt of de adviesverkoopprijs omrekenen naar de bruto-aankoopprijs aan de hand van een korting. Wanneer je een coëfficiënt instelt van 2,3 wordt een bruto-aankoopprijs van 100 euro een adviesverkoopprijs van 230 euro. Met een korting van 50% reken je een adviesverkoopprijs van 200 euro om naar een bruto-aankoopprijs van 100 euro. Je kan ook een afrondingstabel instellen. Dit komt aan bod in de rubriek Afrondingstabel.


Verder kan je de aankoopconditie ook gebruiken om de bruto-aankoopprijs om te rekenen naar de netto-aankoopprijs. Die bereken je aan de hand van procentuele handelskortingen (maximaal 3) die je worden toegekend door de leverancier.Omschrijving


Actief

De status van de aankoopconditie.


Opgelet: je kan de status van een aankoopconditie die in gebruik is niet wijzigen.


Omrekening

Bruto-aankoopprijs ↔ Adviesprijs

De wijze waarop je de prijzen wenst om te rekenen.

Coëfficiënt/Korting

De coëfficiënt of korting die je wenst toe te passen om de prijs te berekenen.

Afrondingstabel

De afrondingsregel die van toepassing is.


De condities kunnen worden ingesteld op leveranciers- en modelniveau. Op artikelniveau kan je beslissen of je de conditie van het model wil toepassen en de prijzen bijgevolg automatisch wil laten berekenen. Doe je dit niet, dan kan je de prijzen manueel ingeven.