Bugfixes

Er werden een aantal probleempjes opgelost en een aantal optimalisaties doorgevoerd om de werking van Furnqube te verbeteren. De belangrijkste bugs die werden opgelost, zijn:


  1. De betalingen en het saldo werden niet op de factuur afgedrukt bij groothandels.

  2. Bij de afdruk van magazijnetiketten werd het standaard leveringsadres van de klant afgedrukt i.p.v. het leveringsadres van de specifieke verkoop.

  3. Opgeslagen wijzigingen werden niet meteen correct gevisualiseerd wanneer je 2 of meerdere schermen terugkeerde. De wijzigingen worden nu wel meteen getoond wanneer je terugkeert naar de vorige schermen.

  4. Wanneer je zoektermen met een spatie ingeeft, of de volgorde van de zoektermen niet correct ingaf (in het venster ‘Meer filters’), werden geen resultaten getoond. Vanaf deze versie zullen mogelijke resultaten wel worden opgelijst. 

  5. Bij het importeren van leveranciers werd achterliggend een veld (voorzien in de database, maar niet in Furnqube in te vullen) niet goed gedefinieerd, waardoor dit problemen kon opleveren bij de opmaak van een aankoop. 

  6. Bij het filteren op verkopen (en dus het uitschakelen van kassaverkopen en services) in de filters bij ‘uitgebreid zoeken’ werden de filters niet correct toegepast. De kassaverkopen bleven zichtbaar. 

  7. Er werden extra checks voor de berekening van de aankoopprijs voorzien bij decimale hoeveelheden. 

  8. Bij Italiaanse klanten moest bij facturatie een fiscale code worden ingevuld, maar dit is enkel nodig indien ook het bedrijf zelf in Italië is gevestigd. 



Aanpassingen 

Om de ‘Quality of Life’ en de gebruiksvriendelijkheid nog te verbeteren, hebben wij volgende aanpassingen aangebracht:


  1. De artikelcode zal worden opgenomen in de breadcrumbs (navigatiestructuur) wanneer je vanuit de commerciële artikelfiche de stock opvraagt (net zoals dit het geval is wanneer je vanuit de gedetailleerde artikelfiche de stock opvraagt). 

  2. Bij het versturen via e-mail van de verkoopovereenkomst, zal voortaan default het e-mailadres van de contactpersoon worden voorgesteld. Indien er geen e-mailadres gekend is voor de contactpersoon, zal het standaard e-mailadres van de klantenfiche worden gebruikt. 
    Dit geldt niet voor de versturen van de factuur of de leveringsbon via e-mail. Voor deze documenten wordt nog steeds het e-mailadres van de klantenfiche gebruikt. 

  3. Er worden een aantal extra tegels voorzien voor op het gepersonaliseerde dashboard:
    > aankopen zonder orderbevestiging
    > overzicht offertes
    > bestelde artikelen te laat

    De overzichtslijst “aankopen zonder orderbevestiging” zal uiteraard enkel die aankopen bevatten waarvan de leveranciers effectief ook gedefinieerd zijn als leveranciers die orderbevestigingen sturen, en zal ook rekening houden met de ingestelde parameters inzake ‘opvolging’. 

    Op te volgen offertes zijn offertes waarvan de geldigheidsdatum ofwel is vervallen, ofwel binnen 1 week zal vervallen. Deze lijst wordt ook gefilterd op de ingelogde gebruiker. 

    De overzichtslijst “bestelde artikelen te laat” zal die artikelen bevatten die besteld werden, en waarvan de orderbevestigingsdatum werd overschreden terwijl de artikelen nog niet werden ingeboekt. 

  4. In de overzichtslijst van de leveranciers en van de modellen kunnen nu ook de niet-actieve leveranciers en modellen worden opgevraagd. 

  5. Op de klantenfiche kan nu een specifiek e-mailadres worden ingevuld voor het versturen van de orderbevestiging. Ook voor de factuur kan een specifieke e-mailadres worden ingegeven. 
    Dit werkt enkel bij niet-particuliere klanten. 

  6. In de verkoop kan voortaan een volgnummer worden toegekend aan de verkooplijnen, zodat de volgorde van de opgelijste artikelen kan worden bepaald (en aangepast). 

  7. In de overzichtslijst “Aankopen” kan voortaan worden gezocht op de roepnaam van de leverancier. 

  8. Op de documenten verkoopovereenkomst, leveringsbon en afhalingsbon worden voortaan de klantgegevens (adres, contactgegeven) en de contactgegevens van de contactpersoon vermeld.