Bugfixes

Er werden een aantal probleempjes opgelost en een aantal optimalisaties doorgevoerd om de werking van Furnqube te verbeteren. De belangrijkste bugs die werden opgelost, zijn:


  1. Wanneer een artikel geretourneerd wordt naar de leverancier, wordt voortaan gecontroleerd op de fase van het te retourneren artikel: enkel artikelen die in vrije voorraad staan of zich in de niet verkoopbare stock bevinden, zullen worden getoond.

  2. Het is niet langer mogelijk om een postcode aan te maken die niet aan een landcode is gekoppeld.

  3. Bij het ingeven van een code voor een cadeaubon, werd dit nummer genegeerd bij het opslaan, waardoor de cadeaubon niet werd aangemaakt. Dit werkt nu wel correct: je kan vooraf cadeaubonnen aanmaken en die codes gebruiken bij de verkoop van een cadeaubon.

  4. Bij het invullen van een prijs op een onderdeel van een set (terwijl de prijs op setniveau wordt gedefinieerd), werd de prijsaanpassing niet opgeslagen. De prijs kon echter wel worden ingegeven, wat voor de nodige verwarring kon zorgen. Het is daarom niet meer mogelijk om de prijs van een setonderdeel tijdens een verkoop aan te passen. 

  5. Er werd een optimalisatie uitgevoerd om de snelheid van het laden van de te linken modellen bij de catalogi te verhogen. 

  6. Bij het opvragen van een artikel in het venster ‘Voorraadcontrole via barcode’ werd enkel gecontroleerd op artikelen binnen de eigen afdeling. Vanaf nu wordt over alle afdelingen heen gezocht, tenzij een specifieke afdeling wordt geselecteerd. 

  7. Bij het zoeken in de lijst van de e-mailadressen, kon je enkel resultaten krijgen als je de naam in drukletters was ingegeven. Dit werd opgelost. 


Aanpassingen 

Om de ‘Quality of Life’ en de gebruiksvriendelijkheid nog te verbeteren, hebben wij volgende aanpassingen aangebracht:


  1. Het is nu mogelijk om in de filiaalinstellingen een default filiaal van waaruit geleverd wordt, in te stellen. Dit leveringsfiliaal kan wel op de verkoop worden overschreven.
    Dit is typisch voor firma’s met meerdere winkels, maar een gemeenschappelijk (extern) filiaal.
    Belangrijk: deze verkopen worden vervolgens ook voor het inplannen van afspraken en voor leveringen/afhalingen aan het geselecteerde filiaal gekoppeld.

  2. Er werd een knop ‘Nieuw’ voorzien in de overzichtslijst ‘Aankopen’, zodat meteen vanuit de overzichtslijst ook een nieuwe aankoop kan worden gecreëerd.

  3. Er werd een knop ‘Uitgebreid zoeken’ voorzien op de overzichtslijsten ‘Aankopen’ en ‘Verkopen’. 

  4. Bij het versturen van een UBL (zoals bijv. het geval is bij Maxfurn), zal voortaan ook een bijkomende pdf worden meegestuurd. 

  5. Het is nu mogelijk om per leverancier in te stellen of bijbestellingen als afzonderlijke aankoop of als gewijzigde aankoop moeten worden verstuurd. De optie ‘Nieuwe aankopen voor bijbestellingen’ kan enkel worden geactiveerd als er een nieuwe aankoop per verkoop werd gedefinieerd, want bij gegroepeerde aankopen is dit niet van tel.
    Op de leveranciersfiche kan ook een specifiek e-mailadres worden ingesteld om de service-aankopen te versturen. Indien dit veld blanco blijft, zal het standaard e-mailadres voor aankopen worden gebruikt. 

  6. In de detaillijst van de stock, opgevraagd via de artikellijst, kan nu een overzichtelijk beeld van de voorraad per afdeling worden getoond. Je moet hiervoor op de specifieke lijn klikken om dan de specifieke locaties te zien. 

  7. Aanpassingen van het menu (links van het scherm): 
    > Er werd een extra menu-item toegevoegd: ‘Financieel’, waarin alle schermen gelinkt aan het financiële verhaal werden gekoppeld (voorheen zaten deze schermen onder verschillende menu’s). 
    > Het menu-item ‘Offertes’ werd onder het menu-item ‘Verkopen’ gestopt.

  8. In het venster ‘Offertes’ wordt bijkomende informatie getoond: o.a. het openstaand bedrag aan offertes. 

  9. De icoontjes die verwijzen naar memo’s (bijv. memo leverancier) worden nu ook gevisualiseerd in de overzichtslijst van de aankopen. 
    In het venster ‘Aankoop’ wordt de memo van de leverancier eveneens getoond.

  10. Het is nu mogelijk om in te stellen dat op het aankooporder naar de leverancier toe de aankoopprijzen en eventuele kortingen worden getoond. Deze optie kan worden geactiveerd in de firma-instellingen (onder het tabblad ‘Aankoop’). 

  11. Er werd een extra filter voorzien in de overzichtslijst van de aankopen: deels in bestelling.
    Er werd een extra filter voorzien in de overzichtslijst van de verkopen: deels gereserveerd. 

  12. Via een parameter in de filiaalinstellingen kan voortaan worden aangegeven of de backorders moeten worden afgedrukt op de leveringsbon. 

  13. Het dashboard kan vanaf nu volledig gepersonaliseerd worden, waarbij kan worden bepaald welke knoppen (snelkoppelingen) de gebruiker te zien krijgt, en welke zoekvensters actief zijn.
    Zie ook nieuwe leidraad omtrent het Furnqube Dashboard.

  14. Er werd een nieuwe e-mailtemplate voorzien voor de service-aankoop (bij de standaard e-mails).

  15. Uitbreiding statistiek: het is vanaf nu mogelijk een lijst per verkooporder op te roepen (bijv. om de marge van alle orders van een specifieke verkoper te zien).



Nieuwe functionaliteiten

Er werden ook een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Furnqube. Meer informatie hierover kunt u steeds opvragen bij onze Sales of bij de Furnqube Support. 


  1. Wij hebben het mogelijk gemaakt om de prijzen in bulk aan te passen. Er kan nu een procentuele verhoging (of verlaging) van de prijzen worden doorgevoerd.
    Let wel: afhankelijk van de gebruikte instellingen op leveranciers-, model- en artikelniveau zullen de bruto en netto aankoopprijs, de advies verkoopprijs of de effectieve verkoopprijs moeten worden aangepast.
    Neem zeker vooraf de leidraad ‘Furnqube: prijzen in bulk aanpassen’ door vooraleer met deze nieuwe functie aan de slag te gaan.