Bugfixes

Er werden een aantal probleempjes opgelost en een aantal optimalisaties doorgevoerd om de werking van FurnQube te verbeteren. De belangrijkste bugs die werden opgelost, zijn:


  1. In de overzichtslijst van de artikelen werden de icoontjes voor sets niet correct weergegeven: het icoontje voor een gewoon artikel werd getoond. Nu wordt het correcte icoontje getoond. 

  2. Het rapport ‘aankoopbon’ toonde voorheen de artikelreferentie. 

  3. Op de verkoopovereenkomst werd de handtekening van de ingelogde gebruiker en niet van de effectieve toegewezen verkoper afgedrukt. Dit is voortaan de handtekening van de gekoppelde verkoper.

  4. Bij de ingave van een retour (service) op een verkoop, werd de medewerker die de retour ingaf, niet weergegeven als uitvoerder van deze actie, maar bleef de oorspronkelijke medewerker (die de verkoop had ingegeven) als uitvoerder van de actie staan. Dit is niet langer het geval. 

  5. Bij het klikken op een betalingsdetail in het venster ‘Overzicht transacties’ werd het overzicht getoond i.p.v. door te gaan naar het detailvenster van de betaling. Dit werd opgelost.

  6. Bij het uitvoeren van een service (afdruk leverbon), konden de onderste lijnen niet worden aangeklikt, omdat de lijn te hoog openklapte. Dit werd opgelost: de hoogtes worden niet meer automatisch aangepast. 

  7. Bij het scannen van een set in het venster ‘Telling’ werd de voorraad van de onderliggende artikelen niet geüpdatet. Dit is nu wel het geval. 

  8. Bij het doorklikken vanuit het dashboard naar ‘Facturatie’ > Factuurscherm > Verkoop > Ticket/factuur > Factuurscherm werd een foutmelding gegenereerd omdat het factuurscherm 2x werd geopend. Voortaan keer je automatisch terug naar het 1ste factuurscherm dat werd geopend. 




Aanpassingen 

Om de ‘Quality of Life’ en de gebruiksvriendelijkheid nog te verbeteren, hebben wij volgende aanpassingen aangebracht:


  1. Het venster ‘betaling ingeven’ werd aangepast, zodat dit voor alle mogelijke betaalschermen (manueel, voucher, betaalterminal) er gelijkaardig uitziet. Op het betaalscherm manueel werd het aantal knoppen voor mogelijke betalingswijzen uitgebreid van 5 naar 15. En in de overzichtslijst van de betalingswijzen (te openen via het menu ‘Administratie > Standaardtabellen > Betalingswijzen’) wordt nu ook de prioriteit getoond, zodat het meteen duidelijk is welke knoppen er al in gebruik zijn en welke niet. 

  2. Bij het ingeven van een deellevering zal voortaan moeten worden aangegeven welke artikelen worden geleverd. Per default zullen alle artikelen op het aantal 0 staan. Via pijltjes is het wel mogelijk snel de aantallen over te nemen van de verkooplijnen. Voorheen stonden per default alle artikelen als te leveren, maar dit is niet logisch als het om een deellevering gaat.

  3. In het venster ‘Facturatie’ werden de filters aangepast. Het is voortaan mogelijk te filteren op ‘Deels geleverd’, ‘Volledig geleverd’, ‘Deels of volledig geleverd’ en ‘Alle verkopen’.

  4. In de module klantenzone kan nu worden ingesteld welke medewerker de klantene-mails i.v.m. services dient te ontvangen.

  5. Bij het aanmaken van een voorschotticket worden onderaan alle betalingen getoond die nog geen voorschotticket hebben. Dit kunnen betalingen zijn van verschillende data. Furnqube houdt in principe de datum van het ticket en de betalingsdatum gelijk. Als er dus meerdere betalingen met verschillende data zijn, zal Furnqube niet langer de betalingen automatisch aanvinken en zal ook geen datum voor het voorschotticket meer worden automatisch ingevuld. De gebruiker zal dus zelf de datum van het voorschotticket moeten ingeven. 

  6. Het is voortaan mogelijk om een vast bedrag als korting toe te kennen op een verkoopartikel. Voorheen was enkel een procentuele korting mogelijk. 

  7. Het is voortaan mogelijk om een klant op “niet-actief” te plaatsen. Dit kan bijv. worden toegepast bij overleden klanten. De historiek van de verkopen blijft op die manier uiteraard wel bewaard. 

  8. In de afdruk ‘Voorbereiding’ wordt voortaan ook de leverancier getoond.

  9. In de wachtrij van de prijsetiketten worden voortaan de modelnaam van de leverancier en de eigen modelnaam getoond.