Bugfixes

Er werden een aantal probleempjes opgelost en een aantal optimalisaties doorgevoerd om de werking van Furnqube te verbeteren. De belangrijkste bugs die werden opgelost, zijn:


  1. De filter op agenda hield geen rekening met de geselecteerde datum. Je kreeg ook verkopen te zien waarvan de huidige levering inderdaad op de opgegeven datum staat, maar waar de geselecteerde agenda niet was toegewezen aan die datum.

  2. Het extra blanco veld bij de keuzelijst van de aanspreektitels werd verwijderd. 

  3. De bestandsnaam van documenten die in OneDrive worden opgeslagen, kunnen nu ook in Furnqube zelf worden hernoemd. 

  4. Bij import van leveranciers werd default ingesteld dat de alle aankopen gegroepeerd moesten worden doorgestuurd, terwijl bij de creatie van een nieuwe leverancier in Furnqube default wordt voorgesteld om voor elke vk een nieuwe ak aan te maken. Dit werd nu ook zo aangepast voor de import. 

  5. Bij de import van leveranciers was het mogelijk om een landcode van 3 karakters in te geven, terwijl Furnqube slechts 2 karakters toelaat. 

  6. Het is voortaan niet meer mogelijk om bij de import van catalogi de leveranciers in kleine letters in te vullen. Alles moet in drukletters worden ingevuld. 

  7. De prijs van de onderdelen wordt voortaan opgeteld en voorgesteld als prijs voor de set bij het afdrukken van prijsetiketten. Voorheen werd hier een nulprijs ingesteld. 

  8. Het is niet langer mogelijk om aantal van artikelen uit te splitsen, waarbij één van de restgetallen 0 is. 

  9. Het toevoegen van vooraf ingestelde teksten in de nota bij een aankoop en/of verkoop, werkte niet naar behoren: de foutieve teksten werden getoond als je vanuit een vk naar een ak doorklikte (en omgekeerd). 

  10. In functie van het gebruik van tablets (en gsm’s) werd meer ruimte voorzien voor de knoppen, zodat alle knoppen worden weergegeven (in landscape view). 

  11. Het is niet meer mogelijk om een taak – die al werd toegewezen – te verwijderen. 

  12. Inactieve artikelen kunnen niet langer worden verkocht. Er verschijnt een melding dat het artikel inactief is. 




Aanpassingen 

Om de ‘Quality of Life’ en de gebruiksvriendelijkheid nog te verbeteren, hebben wij volgende aanpassingen aangebracht:


  1. Indien een pdf wordt meegestuurd als bijlage bij een e-mail, kan die pdf nu rechtstreeks worden geopend door erop te klikken. Je hoeft de pdf niet langer eerst te downloaden voor je de pdf kunt lezen. 

  2. Bij de export van klanten is het nu mogelijk de contactpersonen (alle gegevens in 1 veld) voor elke klant te zien.

  3. Bij de export van artikelen wordt nu ook meegegeven of de opties “aankoopcondities model toepassen” en “verkoopcoëfficiënt model toepassen” geactiveerd zijn of niet. 

  4. Indien betalingen niet worden geregistreerd, zullen ook geen saldo’s meer worden getoond in de overzichtslijsten. 

  5. Bij de filiaalinstellingen kan nu worden ingesteld dat de omschrijving van het model voor het ticket, de factuur, de leveringsbon, de verkoopovereenkomst, … niet mag worden afgedrukt.

  6. Vanuit de klantenfiche kan nu een afspraak worden ingepland voor een specifieke klant (los van een verkoop). Deze afspraak wordt ook gevisualiseerd in de agenda. 

  7. Medewerkers die als ‘verkoper’ werden ingesteld, kunnen voortaan ook de leveringsbon opnieuw afdrukken en versturen via e-mail. 

  8. Het is nu mogelijk om specifieke leveringsadressen te koppelen aan contactpersonen. Indien bij een vk een specifieke contactpersoon wordt aangeduid, zal het leveringsadres automatisch worden aangepast. De gebruiker krijgt hiervan wel een melding.
    Wanneer nadien een andere contactpersoon wordt gekozen (waaraan geen leveringsadres werd gekoppeld), zal het leveringsadres niet opnieuw worden aangepast!



Nieuwe functionaliteiten

Er werden ook een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Furnqube. Meer informatie hierover kunt u steeds opvragen bij onze Sales of bij de Furnqube Support. 


  1. Er werd een extra module gecreëerd voor het gebruik van MultiSafePay. Het is nu mogelijk om specifieke betaalverzoeken af te drukken op de verkoopovereenkomst en op de factuur. Deze QR-codes moeten worden ingelezen met de QR-codelezer op de smartphone of tablet (en niet met de banking app).
    Het is ook mogelijk om MultiSafePay te gebruiken aan de kassa: er kan een QR-code gegeneerd worden op het scherm om de betaling mogelijk te maken via bijv. een smartphone. Dit ‘kassasysteem’ kan ook worden gebruikt om betalingen te registreren bij leveringen bij de klant thuis.